Efterårsudstilling 2023

Formand Lena Larsen bød velkommen til Kunstnergruppen Coronas efterårsudstilling 2023. Åbningstalen blev i år holdt af kulturudvalgsmedlem, Henrik Mosbæk. Der blev også budt velkommen til gæsteudstiller træspulptør, Niels Peter Borgen, som bl.a. udstiller sine skulpturer.

I år udstillere17 kunstnere fra Kunstnergruppern Corona alt fra oliemaleri, akvarel, keramik, foto, filt og meget mere.

På ferniseringsdagen var der lodtrækning på indgangsnumrene over værker doneret af udstillerne.

Hver efterårsudstilling har et tema, og dette års tema var Genbrug. Helle Helmig havde lavet et genbrugshjørne, hvor store som små, kunne lave kunstværker af genbrugsmaterialer. 

Derudover havde udstillerne givet deres bud på genbrug.

Tak til alle som besøgte os til ferniseringen.

Efterårsudstilling 2023

Billeder taget af Connie og Kit Gartney på vores efterårsudstilling i 2023

Video af efterårsudstillingen 2023

Video fra efterårsudstillingens fernisering lavet af Kit Gartney.

Efterårsudstilling 2022

Vores åbningtalere Alice Faber og Tommy Flugt havde følgende ord på ferniseringsdagen den 29. oktober. Desværre er Tommy Flugt afgået ved døden i 2023 - ære være Tommys minde og tak for din indsats i kunstens tegn.

Den varme Korona sol & Coronaen i kunstens tegn

Tommy Flugt fortalte først om Korona med K:

Solens korona kan også beskrives som Solens atmosfære, og temperaturen har et stegende hedt gennemsnit på omkring 1-2 millioner grader. Til sammenligning er selve Solens overflade nærmest ’iskold’ med sine knap 6.000 grader.

Det går imod al vores logik og grundlæggende fysiske love. Når man går væk fra et varmt objekt, burde temperaturen falde.

Vi ved ikke engang, hvorfor koronaen eksisterer.

»Man har dog fundet ud af, at det er Solens magnetfelt, som på en eller anden måde giver ophav til varmen. Men præcis hvilke mekanismer, der er på spil, er man stadig usikker på.« Men den giver nordlys på jorden.

Det var Koronaen med K. Coronagruppen med C er kunstens særlige tiltrækkende magnetfelt.

Vi skal i dag åbne Kunstnergruppen Coronas udstilling 2022. En gruppe som har eksisteret i 46 år. Det er et ret imponerende virke gruppen har udfoldet sig i. År efter år, generation efter generation, nye er kommet til og andre har forladt gruppen og brænder andre steder.

Altid til stede i mangfoldighed i kunstens mangelunde former: akryl, akvareller, skulpturer, collager, uldbilleder, smykker og keramik. Mange forskellige stilarter er repræsenteret i store og små værker. En diversitet af muligheder. Og havet har fået et særligt hjørne på udstillingen.

I digtsamlingen: ”Världen ser dig\” fra 1964 skriver den svenske digter Göran Palm:

Havet

Jag står framför havet.
Där är det.
Där är havet.
Jag tittar på det.
Havet. Jaha.
Det är som på Louvren.

Alice Faber fortsatte:

Min far Asger Faber tegnede og malede i naturen. Ofte mødte han mennesker, der stillede sig bag ham for at se hans arbejde. Engang malede han i Sverige en gård og markerne, og så kom bondemanden og så på. Asger havde malet en gavl, der lå i skygge og derfor var lidt grålig og ikke hvid, som de andre sider. Bonden så lidt på det og sagde så: ”Hvorfor har den ikke samme farve som de andre sider, jeg har jo lige kalket gården. - Asger svarede vist ikke, men han var lidt nervøs for at bonden ville komme med sin kalkspand til ham.

En anden maler sad ved havet og malede stranden og bølgerne. Der kom en og så med og spurgte så: ”Hvor tæt kan man komme på bølgerne?” Og maleren rejste sig, løb ned over stranden og kastede sig ud i havet. Da han kom tilbage, sagde han til manden: ”Så tæt på!

Sådan er det jo. Mange af os er usikre overfor kunst og alligevel nysgerrige. Tommys onkel var altmuligmand og ved siden af en habil maler. Han var blevet hyret af en bondemand til at male gården og det gjorde han. Da han havde afleveret billedet kikkede bonden på det. ”Ja, joh” og onklen kunne mærke, at der ikke helt var tilfredshed i stemmen. Så han spurgte sig frem og fik svaret. ”Jeg kunne godt tænke mig der var en and mere på billedet. Men hvad koster den? - Og onklen var hurtig: ”Dagsprisen på ænder,” svarede han.

Tommy Flugt fortsatte:

Mange spørger interesseret til en kunstner, når de møder ham eller hende på et galleri eller en udstillings fernisering: Kan I leve af det?

Det letteste svar ville være og det mest sande: Nej, det kan de ikke.

Men så enkelt er det ikke og svaret vil med det samme lukke for udspørgerens interesse. For mange der spørger er jo interesserede i kunst, ellers kom de ikke til gallerierne og ferniseringerne. Ellers tog de ikke på udflugt til Museerne og flokkedes om de sidste nye ophængninger, kurateringer og installationer. Der må iboende være en interesse for kunsten, der går dybere end de fleste tror. Folk føler sig draget af billederne og det er en gammel erfaring i vores urinstinkter, der berøres af mødet med nutidens kunst. Vi brugte jo kunsten, tegningerne, afbildninger af livet omkring os allerede i hulemalerierne for 30.000 år siden. Der er ikke langt fra de første tegninger af oksen malet i en hulevæg i de franske huler i Chauvet til nutidens tegninger. Menneskets kreativitet og sans for kunst ligger dybt i os.

Og det er det man møder som udstiller hos folk, når de kommer på besøg. Mange virker søgende, nysgerrige, generte, men har svært ved at tale om kunst. Derfor spørgsmålet: Kan I leve af det? For at leve af arbejdet er jo det de gør og kender til. Svaret på spørgsmålet er: ”Vi kan ikke leve uden”.

Alice Faber:

Vi oplever en voksende bevægelse hen mod gallerier og museer og søgen efter den kulturelle føde, der kan nære vores indre drømme og særlige iagttagelser af livet. Kunstnerne har et voksende publikum som vi skal tage godt imod og hjælpe med at komme ind i kunstens verden.

Tommy Flugt:

Kunsten binder os sammen. Kunst og kultur er en vigtig del af hvem vi er og hvad vi taler om over middagsbordet. Derfor, kære kunstnere og politikere: Arbejd for et levende og mangfoldigt kunst- og kulturliv - ikke kun i valgkampen, men også mellem valgene! Livet er kort, kunsten er lang.

Alice Faber:

Udstillingen er åben. Tillykke med den. Den varme Korona eksisterer og det gør udstillingsgruppen Corona også. Hold kunstens ild i live!

 

Alice Faber & Tommy Flugt

Aurora Galleri

Oktober 2022

 

Efterårsudstillingen 2022

Billeder taget af Mogens Sommer på vores efterårsudstilling i 2022

Efterårsudstilling 2021

Video af efterårsudstillingen 2021

Der er lagt video op på Youtube af vores udstilling

https://youtu.be/uZRVuF2ftw4

Billeder fra vores efterårsudstilling 2021

Billeder fra vores fernisering lørdag den 30. oktober 2021

Alle billeder er taget af ISO4300

Fotografer er Torben Papillon og Børge Pedersen

Efterårsudstillingen 2021

Artikel i NordvestNyt

Smittende kreaglæde med Corona-kunstnere

Ny udstilling: Lørdag eftermiddage havde kunstnergruppen Corona fernisering på efterårsudstillingen.

Kunstnergruppen Corona holder efterårsudstilling. 16 medlemmer deltager med 118 værker og der er både maleri, skulptur, smykker, keramik m.m.

Af Pernille Rohde

Årets hovednavn på Coronas udstilling, er Anders Løvenwald og hans skulpturer harmonerer meget fint med Corona-navnet. Foto: Mie Neel Mie Neel

Holbæk: Ikke mange tænker på Corona som en smuk lysende krans, der omringer solen. Men det gør kunstnergruppen Corona, som nu har haft det opsigtsvækkende navn i mange år. Og pludselig sidste år kom i vælten, fordi Corona i form af den verdensomspændende pandemi pludselig var på alles læber.

Kunstnergruppens daværende formand Helle Helmich måtte ofte forklare, hvordan det hang sammen.

– Jeg blev blandt andet interviewet til TV på et tidspunkt. De ville gerne vide, hvorfor vores kunstnergruppe har dette navn og så fortalte jeg, at det fik den tilbage i 1990’erne ved en demokratisk afstemning mellem medlemmerne, smiler Helle Helmich.

Lena Larsen er ny formand for Kunstnergruppen Corona. Hun fremstiller smykker og keramik. Foto: Mie Neel

I dag har hun overladt formandsposten til Lena Larsen, som havde til opgave at byde velkommen, da Corona holdt fernisering på sin store efterårsudstilling Corona 2021 i teatersalen på Kulturkasernen lørdag eftermiddag.

16 medlemmer deltager i udstillingen med i alt 118 værker og der er både malerier, filtede værker, smykker, keramik, decoupage og tusch.

Helle Helmich bidrager med filtede kunstværker på udstillingen. Her en kæmpe sommerfugl. Foto: Mie Neel

Berigende for sjæl og sind

Jan Ibsen, formand for Kunstforeningen Æglageret, havde inden udstillingen bedt Corona-medlemmerne om at skrive ned, hvorfor de er med i kunstnergruppen. Og ved ferniseringen læste han nogle af svarene op.

Kunstnergruppens medlemmer har skrevet ned på sedler, hvorfor de er med i gruppen. Mie Neel

Berigende for sjæl og sind’, ’smittende kreaglæde’, gode rammer og ingen optagelseskrav’, ’samhørighed og fællesskab’ var nogle af de ord, medlemmerne havde brugt.

Og det vidner om en forening, der er rar at være medlem af. Mange var da også mødt op til ferniseringen, hvor man udover kunsten kunne nyde jazztoner. Kunstværkerne blev beundret, der blev snakket og hygget og nippet til snacks og drikkevarer.

Der er malerier i mange forskellige genrer på udstillingen. Foto: Mie Neel

Hvert år har Kunstnergruppen Corona en professionel kunstner med på udstillingen og i år er det Anders Løvenwald, der har fået æren.

Han fremstiller skulpturer af blandt andet messing, jern og kobber og har til lejligheden taget en række skulpturer med, der giver associationer til en lysende krans om solen og dermed passer perfekt på Coronas udstilling.

Skulpturerne er i forskellige størrelser men samme tema.

– Jeg vil gerne have, at beskueren selv får en ide om, hvad de ser. Men jeg har arbejdet med at sætte lyset i centrum. Og med det har jeg gerne villet skabe noget, der giver en følelse af, at vi kan være noget for andre mennesker. Mine skulpturer er helt tidløse og kunne have været lavet når som helst og temaet er jo også gyldigt uanset tid, siger Anders Løvenwald.

Færøsk landskab

Kunstnerforeningen får hvert år fremstillet en præsentationsplakat, som er et optryk af et af medlemmernes kunstværker. I år er det Margit Hansen, der har malet et færøsk landskab, der står bag plakaten, og originalen kan ses på udstillingen sammen med alle de andre kunstværker.

Margit Hansen står for årets plakat med færøsk motiv. Foto: Mie Neel

Lena Larsen, der netop har fået sin ilddåb som formand, har både smykker af ferskvandsperler og skindperler med på udstillingen, men også keramikkrukker med efterårsfarver og -motiver.

Helle Helmich udstiller noget så særligt som en filtet skovbund samt et filtet insekthotel.

Der er masser af spændende og utraditionel kunst af se på udstillingen, men man skal være hurtig, for den er kun åben til 7. november. Der er gratis adgang.

Udstillingen kan ses frem til den 7. november og der er gratis adgang. Mie Neel

 

Udstilling i Cafeen på Kulturkasernen

November/december måneds udstillere:

Alice Hvid
Solveig Bahn
Jette Maach
Lilli Raabo

 

Efterårs udstilling 2020

Video fra efterårsudstillingen 2020

Der er på YouTube lagt en video op fra udstillingen.

https://youtu.be/cqPsAEgiAN4

Billeder fra Kunstbutikken

Billeder fra udstillingen 2020