Video af efterårsudstillingen 2021

Der er lagt video op på Youtube af vores udstilling

https://youtu.be/uZRVuF2ftw4

Billeder fra vores efterårsudstilling 2021

Billeder fra vores fernisering lørdag den 30. oktober 2021

Alle billeder er taget af ISO4300

Fotografer er Torben Papillon og Børge Pedersen

Efterårsudstillingen 2021

Artikel i NordvestNyt

Smittende kreaglæde med Corona-kunstnere

Ny udstilling: Lørdag eftermiddage havde kunstnergruppen Corona fernisering på efterårsudstillingen.

Kunstnergruppen Corona holder efterårsudstilling. 16 medlemmer deltager med 118 værker og der er både maleri, skulptur, smykker, keramik m.m.

Af Pernille Rohde

Årets hovednavn på Coronas udstilling, er Anders Løvenwald og hans skulpturer harmonerer meget fint med Corona-navnet. Foto: Mie Neel Mie Neel

Holbæk: Ikke mange tænker på Corona som en smuk lysende krans, der omringer solen. Men det gør kunstnergruppen Corona, som nu har haft det opsigtsvækkende navn i mange år. Og pludselig sidste år kom i vælten, fordi Corona i form af den verdensomspændende pandemi pludselig var på alles læber.

Kunstnergruppens daværende formand Helle Helmich måtte ofte forklare, hvordan det hang sammen.

– Jeg blev blandt andet interviewet til TV på et tidspunkt. De ville gerne vide, hvorfor vores kunstnergruppe har dette navn og så fortalte jeg, at det fik den tilbage i 1990’erne ved en demokratisk afstemning mellem medlemmerne, smiler Helle Helmich.

Lena Larsen er ny formand for Kunstnergruppen Corona. Hun fremstiller smykker og keramik. Foto: Mie Neel

I dag har hun overladt formandsposten til Lena Larsen, som havde til opgave at byde velkommen, da Corona holdt fernisering på sin store efterårsudstilling Corona 2021 i teatersalen på Kulturkasernen lørdag eftermiddag.

16 medlemmer deltager i udstillingen med i alt 118 værker og der er både malerier, filtede værker, smykker, keramik, decoupage og tusch.

Helle Helmich bidrager med filtede kunstværker på udstillingen. Her en kæmpe sommerfugl. Foto: Mie Neel

Berigende for sjæl og sind

Jan Ibsen, formand for Kunstforeningen Æglageret, havde inden udstillingen bedt Corona-medlemmerne om at skrive ned, hvorfor de er med i kunstnergruppen. Og ved ferniseringen læste han nogle af svarene op.

Kunstnergruppens medlemmer har skrevet ned på sedler, hvorfor de er med i gruppen. Mie Neel

Berigende for sjæl og sind’, ’smittende kreaglæde’, gode rammer og ingen optagelseskrav’, ’samhørighed og fællesskab’ var nogle af de ord, medlemmerne havde brugt.

Og det vidner om en forening, der er rar at være medlem af. Mange var da også mødt op til ferniseringen, hvor man udover kunsten kunne nyde jazztoner. Kunstværkerne blev beundret, der blev snakket og hygget og nippet til snacks og drikkevarer.

Der er malerier i mange forskellige genrer på udstillingen. Foto: Mie Neel

Hvert år har Kunstnergruppen Corona en professionel kunstner med på udstillingen og i år er det Anders Løvenwald, der har fået æren.

Han fremstiller skulpturer af blandt andet messing, jern og kobber og har til lejligheden taget en række skulpturer med, der giver associationer til en lysende krans om solen og dermed passer perfekt på Coronas udstilling.

Skulpturerne er i forskellige størrelser men samme tema.

– Jeg vil gerne have, at beskueren selv får en ide om, hvad de ser. Men jeg har arbejdet med at sætte lyset i centrum. Og med det har jeg gerne villet skabe noget, der giver en følelse af, at vi kan være noget for andre mennesker. Mine skulpturer er helt tidløse og kunne have været lavet når som helst og temaet er jo også gyldigt uanset tid, siger Anders Løvenwald.

Færøsk landskab

Kunstnerforeningen får hvert år fremstillet en præsentationsplakat, som er et optryk af et af medlemmernes kunstværker. I år er det Margit Hansen, der har malet et færøsk landskab, der står bag plakaten, og originalen kan ses på udstillingen sammen med alle de andre kunstværker.

Margit Hansen står for årets plakat med færøsk motiv. Foto: Mie Neel

Lena Larsen, der netop har fået sin ilddåb som formand, har både smykker af ferskvandsperler og skindperler med på udstillingen, men også keramikkrukker med efterårsfarver og -motiver.

Helle Helmich udstiller noget så særligt som en filtet skovbund samt et filtet insekthotel.

Der er masser af spændende og utraditionel kunst af se på udstillingen, men man skal være hurtig, for den er kun åben til 7. november. Der er gratis adgang.

Udstillingen kan ses frem til den 7. november og der er gratis adgang. Mie Neel

 

Udstilling i Cafeen på Kulturkasernen

November/december måneds udstillere:

Alice Hvid
Solveig Bahn
Jette Maach
Lilli Raabo

 

Efterårs udstilling 2020

Video fra efterårsudstillingen 2020

Der er på YouTube lagt en video op fra udstillingen.

https://youtu.be/cqPsAEgiAN4

Billeder fra Kunstbutikken

Billeder fra udstillingen 2020